4. Antakya Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

4. Antakya Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

27.06.2021 845

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde 2017'den beri gerçekleştirilen 2020 yılında salgın nedeniyle ara verilen öğrenci sempozyumunun 4.sü "Değerler Bağlamında Mehmet Akif" konusuyla online olarak gerçekleştirildi. Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyuma Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Narlıca Anadolu Lisesi de destek verdi. 3 farklı türdeki okulun işbirliğiyle gerçekleştirilen sempozyumda Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi'nden 9 öğrenci, Narlıca Anadolu Lisesi'nden 6 öğrenci, Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 10 öğrenci ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesinden 1 öğrenci bildiri sundu.

Açılış programına Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kemal Karahan, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Osman Şevket İyi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Sempozyum Onur Konuğu olarak Araştırmacı Yazar Sayın Mehmet Tekin katıldı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kemal Karahan yaptığı konuşmada, geleceği sosyal bilimcilerin şekillendireceğini, bu tür çok yönlü eğitim uygulamalarıyla kendini geliştiren gençleri ilgiyle takip ettiğini söyledi.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut Çerko ise yaptığı konuşmada sempozyumun önemini şu ifadelerle vurguladı;  "Sempozyum, makale yazma eğitimi, literatür taraması, metnin yazılması, yazılan metnin dilbilgisi ve imla yönünden kontrol edilmesi, uygun görülen metinlerin yazılı ve sözlü olarak sunulması, ardından kitap olarak yayınlanması şeklinde bir yıllık süreye yayılmış bir faaliyettir. Bilimsel çalışma için konu belirlenmesi, belirlenen konunun sınırlarının çizilmesi, konuyla ilgili yapılmış bilimsel çalışmaların tespit edilmesi, eksik bırakılan bir alana dair planlama yapılması, literatür taraması ile ortaya konan tezin desteklenmesi, elde edilen verilerin bir metne, bilimsel bir metne dönüştürülmesi pedagojik olarak okuma, anlama, yorumlama dışında tespit, tasnif ve tarif olarak ifade edebileceğimiz çok yönlü bir eğitim uygulamasıdır."

Sempozyum Onur Konuğu Sayın Mehmet Tekin ise, Mehmet Akif'in şiir ve hatıralarında ön plana çıkan değerlerin, şahsiyetinin göstergesi olan yüksek ahlakın örneklerini sıraladı ve Mehmet Akif'i tüm gençlerin mutlaka okuyup anlaması gerektiğini belirtti.

Daha sonra oturum başkanlıklarını Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi'nden Hasan Sarı ve Mustafa Duran, Narlıca Anadolu Lisesi'nden Ahmet Kuçci, Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Cemil Murat Kuru'nun yaptığı 4 oturumda 26 öğrenci bildirilerini sundu.

Sempozyum değerlendirme konuşmalarını ise, Yayladağı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Dr. Mehmet Altınöz yaptı. Dr. Altınöz yaptığı konuşmada, önceki yıllarda gerçekleştirilen sempozyumlara kısaca değinip 4. Sempozyum hakkında analizler yaptı ve bildiri metinlerinden örnekler verdi. Sempozyumda Mehmet Akif bağlamında 19 değerden söz edildiğini, Mehmet Akif'i anlama çabasının araştırmalara damga vurduğunu belirten Altınöz, emeği geçenlere teşekkür ederken akademik destek alınmasının arttırılmasına vurgu yaptı.