Gençlik ve Spor Bakanlığı Projeleri

1) GENÇLER GAZİLERLE BULUŞUYOR PROJESİ

Okul Müdürümüz Mustafa Duran tarafından yazılan projenin koordinatörlüğünü İngilizce Öğretmenimiz Halit Akdin yürütmektedir. Proje kapsamında, Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili 2 roman, 1 hatıra kitabı okunup, 2 film, 1 belgesel izlenip ardından Hatay'da yaşayan 30 Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi ziyaret edilecek ve Beş Parmak Dağları'na tırmanmayı temsilen Habib-i Neccar Dağı'na tırmanılacak. Tırmanma sonunda şehitler için dua edilip Çanakkale Muharebelerindeki tayinat ikram edilecek. Gaziler okulda ağırlanıp hatıralarını sınıflarda anlatmaları sağlanacak. Öğrencilerin etkinlik sürecine dair izlenimlerini çeşitli edebi türlerde yazmaları istenecek. Toplanan yazılar ve hatıralar kitap olarak yayınlanacak. Elde edilen kamera görüntülerinden projeye dair kısa bir belgesel oluşturulacaktır.

Projemiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 18.250 TL hibe ile desteklenmektedir.

18.02.2021 415