STEAM iSTEAMwork

STEAM iSTEAMwork

04.11.2022 176

     Hatay'ın tek Sosyal Bilimler Lisesi olan Karlısu Sosyal Bilimler Lisesinin 2019 – 2020 eğitim – öğretim yılında hazırlayıp başvurusunu yaptığı "STEAM iSTEAMwork" adlı Erasmus+ KA229 stratejik okul ortaklıkları projesi kabul edilmiştir.  24 ay sürecek olan projenin ortakları Romanya (koordinatör), Litvanya, Portekiz, İspanya ve Yunanistan'dan ortaöğretim düzeyinde 5 okuldur.

     Proje her okuldan doğrudan 10 öğretmeni ve 14-19 yaşları arasındaki 50 öğrenciyi içerecektir. Okulumuz 2019 – 2020 eğitim – öğretim yılında aynı adla bir eTwinning projesine de başlamıştır ve aktif olarak devam etmektedir. Hem eTwinning hem de Erasmus projemizdeki en ilgili öncelik, STEM alanındaki başarı düzeylerini ve STEM'e (sanat ve müzik dahil) ilgiyi artırmak ve sosyal içerme ve erişim yoluyla öğrencilerin temel yeterliliklerini geliştirmektir.. Bu Erasmus+ projesini yapma amacımız okulumuza 21. yüzyıl becerilerine paralel olarak modern bir eğitim yaklaşımı kazandırarak öğrencilerimizin STEM alanındaki donanımını arttırmak ve karşılaştıkları zorlukları azaltmaya yardımcı olmaktır.

     Projemiz, bu bağlamda, eğitim güçlüğü çeken, kültürel, sosyal, coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan dezavantajlı öğrencileri de kapsamaktadır. Projemizin başvuru aşamasında okulumuz İngilizce öğretmeni Semra DAĞLI projeyi yazma ve yürütme rolünü üstlenmiştir ve İngilizce öğretmeni Hasan Z. KOŞAK bir anket hazırlayarak öğrencilerin ve öğretmenlerin STEAM projesine olan ihtiyacını belirlemiştir.

     Anket sonuçlarına göre tüm 6 ortak okulda öğrencilerin ve personelin % 30'unun STEAM ile ilgili bir eğitim aldığı görülmüştür ve proje sonunda bu oranın % 60'a çıkarılması hedeflenmektedir.

     Projemiz Covid-19 dolayısıyla bir yıl ertelenmiş ve 2021 / 2022 Eğitim Öğretim yılında aktif olarak yürütülmeye başlanmıştır. Proje kapsamında 5 ortak ülkeye şu tarihlerde hareketlilik yapılması planlanmıştır:

Mart 2022: Romanya

Mayıs 2022: İspanya

Ekim 2022: Yunanistan

Mart 2023: Portekiz

Mayıs 2023: Litvanya

 

Proje ortağı okullarımızın web adresleri aşağıda verilmiştir:

 

ADEMINHO/Escola Profissional do Alto Minho Interior (Portekiz)   www.eprami.pt

IES MELENDEZ VALDES (İspanya)     https://iesmelendezval.educarex.es/

LICEUL TEHNOLOGIC AUREL VLAICU LUGOJ (Romanya)    https://avlaicu.ro/

Salcininku r. Eisiskiu Stanislovo Rapolionio gimnazija (Litvanya)  www.rapolioniogimnazija.lt 

MOUSIKO SHOLEIO THERISOU (Yunanistan)    http://www.chaniamousiko.gr/